Ripsgele`!

Du finner meg p facebook : kake elskere


Den norske sommeren er kort men den gir oss verdens beste br og frukt. Denne uke har jeg sneket meg rundt i havene til familie, nabo og venninde og ftt samlet nok rips til en god posjon gele`. Jeg planter nok en busk eller to p min egen plen neste sommer.
Gele`er ikke vanskelig lage, og den lagrer du i fryseren s slipper du koke glass og holde p med syltevoks. Om du ikke har tid til lage gele`n, s rens brene og frys de og lag fersk gele`nr du trenger det i mindre posjoner.

Dette er nydelig ved siden av middagsmat og dansk tradisjon er som tilbehr til oksesteken. ..men jeg skal n bruke det meste til mine kaker...

Rens brene for blad og div. Stilkene kan godt sitte p, men om du skal fryse brerne hele, rens de av stilkene ogs.



Vei hvor mye br du har og ha de i en romslig kjele.





pr 500 gr br tilsetter du 100 gr vann. Hell dette over brene i kjelen og sett p varme.

Det synker god sammen nr saften slippes fra brene.




Etter 5 minutter er det klart til bli silt.





Ha en stor bolle og en spagettisil. Et kjkkenhndle skyldes godt i vann s ikke det er tymykner i klede som kan sette bismak p gelen.



Hell, forsiktig dette er varmt, gjennom kledet. La det st og renne fra seg en god stund. Nr det ikke er s varmt lenger, presser du ut s mye saft du klare gjennom kledet.




Ml i et deciliterml hvor mye saft du har og ha dette tilbake i ren kjele. Nr dette er koker demp varmen noe og la det smkoke i noen minutter. Skum av det rosa skummet som danner seg. Hell s i sukker la det smkoke mens du rrer til alt sukker er opplst.
100 gr pr dl saft Ta vekk fra varmen og la det kjlne litt av.




Disse plastbegerne bruker jeg, de rommer ca 1.5 dl. s gelen i begrene fr den har stivnet og la det kjle av p benken. Tre en pose over hvert beger og knyt igjen og frys de ned.





Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits