Gresskar puree` !

Du finner meg på facebook : kake elskere

Translated recipe for pumpkin puree at the bottom of this page

Jeg har lenge vært nysgjerrig på denne merkelige skapningen. Det er en helt utrolig grønnsak i squash familien, som kommer i alle mulige farger, fasonger, størrelser og smak.  Squash familien er delt inn i to grupper, sommer -og vinter squash, og det er den sist nevte gruppen som har fått tilnavet greskar / pumpkin.

I min verden er det vell først og fremst mest aktuellt å finne bruksområder innen kaker og paier. Og da er basen den puree` jeg har laget i dag.

Det er ikke lett å finne gresskar i butikker, men noen innvandrerbutikker, gårdsutsalg og vellassorterte butikker tar de inn. Vær obs når du skal velge  et , og spør gjerne betjeningen, for noen butikker tar kun inn pynte-gresskar og de er ikke spiselige, selv om de ser helt ut som et spiselig ett.

Da setter vi i gang !

Jeg skal tilberede det største gresskaret i dag, og jeg starter med å dele det i passe båter.  Så skraper jeg ut frøene, og de tar jeg vare på:

Når alt er renset og delt la jeg de i langpannen med skinnsiden opp, deretter helte jeg et kjøkkenglass med vann i formen.
190 grader i ca 45 - 60 minutter. Når de er møre kjennes det ut som å stikke i en ferdigkokt potet.

La de hvile på benken til de kjølige nok, så du kan arbeide med de.


Etter frøene er renset skal jeg ta olje på hendene og gni de inn,  riste de i ovnen, salte  og ha de som snacks. De kan også bare lufttørkes  og brukes i brødbakst. Uansett de er veldig gode og sunne og bør på en eller annen måte brukes.


Da har det nok kjølnet noe, så da setter vi i gang med pureeèn.


Ta av skallet på bitene.

Du kan mose det med potetstappe-stampe, gaffel eller foodprosessor, det velger du selv ut i fra hvor fin puree`du ønsker. Samle alt i en bolle og la det stå på benken en halv times tid, Da legger det  seg et lag vann på toppen, og det bør helles forsiktig av så ikke konsistensen blir for løs.

Jeg har posjonert i poser av 200 gram som jeg legger i fryseren. Lagringstiden i frossen tilstand er veldig lang ettersom gresskar ikke inneholder fett.

 

MMMMMMMmmmmmmm ! nå må jeg finne fram noen virkelig fristende oppskrifter !

Noen frø skal jeg tørke og plante til våren.


Home made pumpkin puree!

Cut the pumpkin smaller pieces. scrape out the seeds.

Put the pumpkin pieces in a large pan and add 1  1/2 cup water.

370 F for 40 - 50 minutes, to the pumpkin feelsoft when incret a stick. Cool for 1o minutes before removing the skin. Cut pumpkin in to smaller pieces and make pure with a fork or in a food processor.

Pumpkin contais no fat, so you can store it in the freezer for more than 6 months.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sweets2share

sweets2share

46, Sarpsborg

online counter
Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits