Gresskar puree` !

Du finner meg p facebook : kake elskere

Translated recipe for pumpkin puree at the bottom of this page

Jeg har lenge vrt nysgjerrig p denne merkelige skapningen. Det er en helt utrolig grnnsak i squash familien, som kommer i alle mulige farger, fasonger, strrelser og smak. Squash familien er delt inn i to grupper, sommer -og vinter squash, og det er den sist nevte gruppen som har ftt tilnavet greskar / pumpkin.

I min verden er det vell frst og fremst mest aktuellt finne bruksomrder innen kaker og paier. Og da er basen den puree` jeg har laget i dag.

Det er ikke lett finne gresskar i butikker, men noen innvandrerbutikker, grdsutsalg og vellassorterte butikker tar de inn. Vr obs nr du skal velge et , og spr gjerne betjeningen, for noen butikker tar kun inn pynte-gresskar og de er ikke spiselige, selv om de ser helt ut som et spiselig ett.

Da setter vi i gang !

Jeg skal tilberede det strste gresskaret i dag, og jeg starter med dele det i passe bter. S skraper jeg ut frene, og de tar jeg vare p:

Nr alt er renset og delt la jeg de i langpannen med skinnsiden opp, deretter helte jeg et kjkkenglass med vann i formen.
190 grader i ca 45 - 60 minutter. Nr de er mre kjennes det ut som stikke i en ferdigkokt potet.

La de hvile p benken til de kjlige nok, s du kan arbeide med de.


Etter frene er renset skal jeg ta olje p hendene og gni de inn, riste de i ovnen, salte og ha de som snacks. De kan ogs bare lufttrkes og brukes i brdbakst. Uansett de er veldig gode og sunne og br p en eller annen mte brukes.


Da har det nok kjlnet noe, s da setter vi i gang med pureen.


Ta av skallet p bitene.

Du kan mose det med potetstappe-stampe, gaffel eller foodprosessor, det velger du selv ut i fra hvor fin puree`du nsker. Samle alt i en bolle og la det st p benken en halv times tid, Da legger det seg et lag vann p toppen, og det br helles forsiktig av s ikke konsistensen blir for ls.

Jeg har posjonert i poser av 200 gram som jeg legger i fryseren. Lagringstiden i frossen tilstand er veldig lang ettersom gresskar ikke inneholder fett.

MMMMMMMmmmmmmm ! n m jeg finne fram noen virkelig fristende oppskrifter !

Noen fr skal jeg trke og plante til vren.


Home made pumpkin puree!

Cut the pumpkin smaller pieces. scrape out the seeds.

Put the pumpkin pieces in a large pan and add 1 1/2 cup water.

370 F for 40 - 50 minutes, to the pumpkin feelsoft when incret a stick. Cool for 1o minutes before removing the skin. Cut pumpkin in to smaller pieces and make pure with a fork or in a food processor.

Pumpkin contais no fat, so you can store it in the freezer for more than 6 months.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sweets2share

sweets2share

46, Sarpsborg

online counter
Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits