Hjemmelaget potetstappe !

Du finner meg p facebook : kake elskere

Etter en lang sommer er endelig vinterpotetene igjen i butikkene, og da kommer hjemmelaget potetstappe opp p menyen igjen hos oss. I dag viser jeg hvor enkelt det er tilberede, den strste jobben er egentlig skrelle potetene.

Da setter vi i gang !


Til ca 4 - 5 personer

  • poteter 1.5 kg
  • salt
  • pepper
  • 4 ss smr
  • melk

Skrell og del potetene i 4. Ved dele de, blir de fortere gjennomkokt og de blir enklere mose.





For f ekstra god smak bruker jeg kvernpepper og salt i stappen.



Jeg lager potetstappe i kjkkenmaskinen med vispen, det gjr den luftig og lett. Men det gr like bra med mixmaster eller for hnd selv om det er en litt tung jobb.

Slik gjr jeg :
Jeg har de fredigkokte potetene i bollen, uten mose de, s har jeg i salt og pepper etter smak og mengde og en klatt med smr. Noen lager helt uten smr ogs, s det er en smakssak. Mens jeg titter ned i bollen heller jeg p med melk, til jeg akkurat begynner skimte den mellom potetene.
S starter jeg maskinen p lav hastighet, og nr alt begynner blande seg setter jeg opp hastigheten og lar maskinen g i et par minutter!

MMMMMMMmmmmmmm ! s godt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits