Hjemmelaget potetstappe med bacon og cheddarost !

Du finner meg på facebook : kake elskere

Potetstappe er så godt og barnevennlig til alle aldersgrupper.  Som regel ved siden av pølser, kjøttboller og en karbonade.  Denne varianten er en hel rett for seg selv og trenger ikke tilbehør annet enn freske eller kokte grønnsaker.

Da setter vi i gang !

Til ca 4 - 5 personer.

  • poteter ca 1.5 kg
  • salt
  • pepper
  • 4 ss smør
  • melk
  • 5 skiver cheddar ost
  • 250 gr bacon

Skrell og del potetene i 4, da blir koketiden så mye kortere.






Stek bacon. Velg baconterninger eller klipp opp baconskiver i småbiter.


Jeg lager potetstappe i kjøkkenmaskinen med vispen, det gjør den luftig og lett. Men det går like bra med mixmaster eller for hånd selv om det er en litt tung jobb.

Slik gjør jeg :

Hell av kokevannet nåt potetene er helt møre og ferdigkokt.
Ha det i bollen, uten å mose de, så har jeg i salt og pepper etter smak og mengde og en klatt med smør. Noen lager helt uten smør også, så det er en smakssak. Mens jeg titter ned i bollen heller jeg på med melk, til jeg akkurat begynner å skimte den mellom potetene.
Så starter jeg maskinen på lav hastighet, og når alt begynner å blande seg setter jeg opp hastigheten og lar maskinen gå i et par minutter!


Stopp maskinen og ha i bacon og ost, og la maskinen gå et lite minutt til.




MMMMMMMmmmmmmm !

Da er det bare å benke seg rund bordet å ha et hyggelig måltid .

 

2 kommentarer

Bente

04.okt.2010 kl.07:27

Lekkert Trine. Hjemmelaget potestapp er det best som finnes

Britt Synnøve

20.okt.2010 kl.08:30

Nammi...dette slår alltid ann-GODT ;))

Skriv en ny kommentar

hits