Eplemos !

Du finner meg p facebook : kake elskere




N er tiden inne for f skaffet seg noen poser epler fra egen hage eller naboer. Og da blir det nrmest "gratis" bunkre opp med enda en godsak til vinterforrdet !

Eplemos er superenkelt lage selv og det smaker s mye bedre enn det som selges i butikkene. Og igjen vil jeg sl et varmt slag for det hjemmelagede, for da vet du akkurat hva mosen inneholder.

Eplemos er et nydelig "syltety" til brdskiven, ha i kaker og ikke minst i desserten" tilslrte bondepiker"

Sukkermengden i oppskriften er kun en veileder, du m selv justere mengden i forhold til din smak og i forhold til hvilket epleslag du bruker.

Nok snakk, n setter vi i gang :

pr posjon: 1.3 kg epeler = 1 kg fredig rensede epler

  • 1 dl vann
  • 0,7 dl sukker

Sett gryten p platen og ha i vannet, sl p svak varme. Krell, rens og del eplene i terninger som du har rett i gryten etterhvert. nr alle eplene er i gryten skru p litt mer varme og rr ofte i til eplene er mre, ca 5 - 10 minutter.




Noen tar eplene gjennom en moser eller poodprosessor n mens det er kokvarmt, men jeg liker bedre koke eplene i mindre biter og grovmose de i kjelen mens jeg rrer i det. nsker du en mer klumpefri mos, kan du bruke stavmixer eller lignende til du har den konsistensen du nsker

Da er det klart for ha i sukker. Tilsett mindre mengde sukker enn hva jeg har i oppskriften og smak deg fram til du blir fornyd. La mosen st smkoke i ca 10 - 12 minutter.




Eplemosen fryser jeg i sm posjoner av 200 gr. Du kan ha det p glass, men da m det tilsettes syltepulver, men alikevell vil mosen f en drligere holdbarhet enn den fryste.




MMMMMMMmmmmmmm ! Virkelig verdt jobben !

n kommentar

anne-marie

10.okt.2010 kl.17:26

nydelig, og kjempegod ide.

Skriv en ny kommentar

hits