Eplemos !

Du finner meg på facebook : kake elskere
Nå er tiden inne for å få skaffet seg noen poser epler fra egen hage eller naboer. Og da blir det  nærmest  "gratis" å bunkre opp med enda en godsak til vinterforrådet !

Eplemos er superenkelt å lage selv og det smaker så mye bedre enn det som selges i butikkene. Og igjen vil jeg slå et varmt slag for det hjemmelagede, for da vet du akkurat hva mosen inneholder.

Eplemos er et nydelig "syltetøy" til brødskiven, å ha i kaker og ikke minst i desserten" tilslørte bondepiker"

Sukkermengden i oppskriften er kun en veileder,  du må selv justere mengden i forhold til din smak og i forhold til hvilket epleslag du bruker.

Nok snakk, nå setter vi i gang :

pr posjon: 1.3 kg epeler = 1 kg fredig rensede epler

 

  • 1 dl vann
  • 0,7 dl sukker

Sett gryten på platen og ha i vannet, slå på svak varme. Krell, rens og del eplene i terninger som du har rett i gryten etterhvert. når alle eplene er i gryten skru på litt mer varme  og rør ofte i til eplene er møre, ca 5 - 10 minutter.
Noen tar eplene gjennom en moser eller poodprosessor nå mens det er kokvarmt, men jeg liker bedre å koke eplene i mindre biter og grovmose de i kjelen mens jeg rører i det. Ønsker du en mer klumpefri mos, kan du bruke stavmixer eller lignende til du har den konsistensen du ønsker

Da er det klart for å ha i sukker. Tilsett mindre mengde sukker enn hva jeg har i oppskriften og smak deg fram til du blir fornøyd. La mosen stå å småkoke i ca 10 - 12 minutter.
Eplemosen fryser jeg i små posjoner av 200 gr. Du kan ha det på glass, men da må det tilsettes syltepulver, men alikevell vil mosen få en dårligere holdbarhet enn den fryste.
MMMMMMMmmmmmmm ! Virkelig verdt jobben !

Én kommentar

anne-marie

10.okt.2010 kl.17:26

nydelig, og kjempegod ide.

Skriv en ny kommentar

hits