Vaniljesmørkrem !

Du finner meg på facebook : kake elskere

Translated recipe for vanilla butter cream at the bottom of this page !

En enkel og god vaniljesmørkrem som er god som den er og et flott utganspunkt  for å leke seg videre med smak og farger.

 

  • 250 gr smør
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
  • 560 gr siktet melis
  • 2 ss melk eller vann
  • 2 ss eggehvittepulver (meringuepowder) kan sløyfes

 

Romstemperert smør kjøres luftig og lyst i makinen.

Tillsett vanilje og la maskinen gå på medium hastighet. Ha deretter i melis litt og litt og la maskinen gå en stund mellom hver tilsetting.

Tilsett vesken en skje om gangen og se etter en stund om du trenger å tilsette alt. La maskinen gå på medium hastighet i ca 10 minutter til kremen er luftig og lett.

Ha bollen tildekket i kjøleskap om du ikke skal bruke den med det samme, og la den komme til romstemperatur før den piskes opp igjen. Holdbarhet ca 2 uker.

Denne kan du farge med gel farger og leke deg med. Tilsette smak eller pureèer fra div frukt og bær. Gel Americolor og meringue powder har jeg kjøpt hos Tomsann cakeartsuppie

Oppskrift sjokoladekake :

Sjokoladekake i liten langpanne

Sjokoladekake i liten langpanne lactosefri
Buttercream

 

2 stick unsalted butter room temperature
2  teaspoon vanilla exreact
3 1/2 cup sifted icing/ powder sugar
2 tablespoons milk or water
2  tablespoon meringuepowder

Cream togeter butter and half of the icing sugar.. combine meringue powder in the rest of the icing sugar.  Add more icing sugar litle by litle, fully incorporated before adding the next addition. Add vanilla and on medium speed cream together for 4 - 5 minutes. Now add the liquid in small additions to achive the concistasy you want.

Ad  vanilla or other taste essense and let the machine run at medium speed. Cower bowl with damp cloth. devide and make colored cream.

Meringue powder, colors and LorAnn essens you can find at Tomsann cakeart supplie

2 kommentarer

Pauline

18.okt.2010 kl.19:31

Hvordan klarte du å få den lilla farven? :) Skal lage cupcakes og har aldig laget frosting så ;p

sweets2share

18.okt.2010 kl.21:16

Pauline: kamera lurer oss litt her,denne var kornblå.. lilla i det hele tatt er en vrien farge å få til.. syrinfarget lilla er en blanding av små doser burgunder, pink og blue.. Lavendel lilla er en blanding av fargen pink og violet..

Ta en tur på jernia butikk der har de stativer fra Cakas, der finner du gel`farger i små beger. Lag smørkremen ferdig del den i posjoner og farg hver posjon i ønsket farge. OBS! fargene er så sterke at kunn litt på tuppen av en tannpirker er nokk. De vannbasserte fargene fra butikken egner seg dårlig i smør, de blander seg liksom ikke inn, og lager mer klin enn hygge.

Lykke til :)

Skriv en ny kommentar

sweets2share

sweets2share

46, Sarpsborg

online counter
Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits