En "nøkkel" til bakesuksess - smør !

Smør og margarin er to vidt forskjellige matvarer når det kommer til baking. De oppfører seg ikke helt likt og gir forskjellig resultat på kakene. Og de kan ikke sammenlignes i smak.

Det er diskusjon om hva som er "sundest" og spise av de, og det kommer helt an på hva du ser etter. Tilsettingstoffene  og stivelse topper i margarinen og fettet i smøret.

Jeg bruker ALLTID smør i mine kaker, så sant jeg ikke har skrevet margarin i oppskriften. I sjokoladekaker, brownies osv bruker jeg smør som er normaltsaltet. I lyse kaker, kremer osv bruker jeg saltfritt smør. Det er ikke så lett å få tak i over alt og de vet å prise det i butikken.Men slumper du over en pakke eller to, så putt det i fryseren så har du :)

Så om jeg kan komme med et råd !! ??

Vær litt "kresen" på hvilket smør du bruker i kakene,  til de spesielle anledningene og du vil garantert merke en positiv forskjell !

 

5 kommentarer

snowontheground

15.okt.2010 kl.13:00

Er hel enig der! Etter å ha vært innom denne nettsiden her:http://lenabeatrice.net/mat-og-helse/fett/om-a-lage-margarin-selv/, kommer jeg ALDRI til å røre margarin igjen.

Solveig Eriksen

15.okt.2010 kl.13:00

Jeg er helt enig med deg :) Selv velger jeg alltid Tine smør.. syns smaken i kakene blir tamme med margarin.

Fin blogg som jeg har lagret :D

harmonica

15.okt.2010 kl.13:23

Takk for tipset. Her forleden kjøpte jeg inn litt forskjellig typer smør, faktisk litt på bakgrunn av det jeg har lest i bl a dine oppskrifter. Så da er det fritt frem i helgen, for baking!

sweets2share

15.okt.2010 kl.15:29

harmonica:ha en herlig bakehelg :)

sweets2share

15.okt.2010 kl.15:31

snowontheground: inn der skal jeg gå å lese litt.. er vell negativ til margarin og har ikke brukt det på mange år. Takk for linken :) God helg !

Skriv en ny kommentar

sweets2share

sweets2share

46, Sarpsborg

online counter
Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits