" Marsmallow-fluff " !

Du finner meg på facebook : kake elskere

Oppskrift på Woopi-pie

Whoopie pie !

Fluff

0.75 dl vann
12 gr gelantinpulver.
Blandes og settes til side i 10 min.

I en kjele blandes :
0.75 dl vann
150 gr lys/hvit sirup
250 gr sukker
Kok opp og la det koke i ca 5 min. ( eller til temperaturen er 115 grader)

Bland alt i mixeren/kjøkkenmaskinen og sett full fart på i ca 10 minutter eller til du har en fluffig krem som
ikke synker sammen når den står i bollen. Når du legger hendene rundt bollens utside skal den ikke føles varm.

Kremen kan tilsettes smaksdråper eller gel farger. Fargene finner du på Cakas-stativer hos Jernia ! Vanlig flytene konditor farge fra butikken bør ikke tilsettes mer enn et par små dråper, for den ødelegger kremens konsistens.

MMMMMMMmmmmmmm!

5 kommentarer

marie

21.okt.2010 kl.07:13

Kjempefin blogg:-)

Kan jeg bruke gelatinplater istedenfor pulver, evt hvor mange blir det da? Kanskje jeg skal heller bare kjøpe gelatinpulver, får det aldri til med de platene! Har prøvd å lage skumkake og da får jeg alltid et stort vannlager/vanngeleaktig greie nederst......Bruker jeg for mye vann når jeg løser ut platene kanskje? :-)

sweets2share

21.okt.2010 kl.09:11

marie: Gelantinpulver er kjekt når du skal dosere i gram. Dr Oetker har produsert den jeg har. Ultra og Mega kan ha de.

Overføre til plate gelantin er jeg usikker på. Men hva jeg kan lese ut i fra pakken så skulle det bli 6 gelantin plater.

Plater oppløses i rikelig kaldt vann i ca 8 minutter, fisk de opp og klem ut vannet som er overflødig. Gjør du det slik skjønner jeg ikke hvorfor skumkaken virker vassen.

Lykke til !! Håper jeg ga svar nok !! :)

m

21.okt.2010 kl.21:15

nam nam og atter nam. jeg lagde dette som dessert i dag, men kun en tredjedel av oppskriften ettersom det bare var til megselv (og vissheten om at jeg spiser opp alt uansett). Brukte 1,5 gelatinplate og det fungerte veldig fint med dem. Sikkert fordi jeg hadde de lenge i vannbadet før jeg klemte og klemte til vannet var tilnærmet borte fra dem.

Jeg tok oppi en dråpe med fun light bringebærsaft og fikk en god smak. men så kom jeg på, jeg gleder meg sånn til jul!! og så derfor tok jeg oppi litt kanel og litt malt nellik. satt i hele bollen i fryseren ca 10 min. og fikk en deilig "jule"mousse.

takk for denne fine og enkle oppskriften!!:-) marengs med sitron neste;-)

sweets2share

21.okt.2010 kl.22:01

m: Så morsomt :) føler det tyter over med glede fra deg, det er så hyggelig å lese :)

Bra det funket med gelantinplater:)

Det er så gøy åhøre at mine oppskrifter blir brukt og lekt videre med !!

Lykke til med marengsene :)

lovelyliller.com

31.mai.2011 kl.22:08

mmm deilig!

Skriv en ny kommentar

hits