En nøkkel til bakesuksess - pynting med kremer !

For å få et pent resultat er det viktig at kremer av fløte eller smørkremen ikke blir for varme, da synker de sammen og ser litt "svette" ut.

Om sommeren er det lurt å sette kaken eller cupckes i kjøleskapet en times tid før du setter i gang. Piskebollen og pisken bør også settes der sammen med kaken,  for kremer av fløte. Har du en benk i kjelleren så flytt ned dit når du punter eller legger sammen en kake. Har du ikke kjeller så pynt i flere etapper og sett kaken i kjøleskapet mellom hver etappe.

Om vinteren når vi fyrer er det lurt å stenge kjøkkendøren, skru av panelovnen og sette vinduet litt på gløtt så du senker temperaturen på kjøkkenet, og heller ta på en litt tykkere genser.

Smørkrempyntede kaker har det best når de står i et kjølig rom, så steng hunden ute og sett vinduet på gløtt på et rom du ikke bruker. Vi hadde en hund som slikket av kremen på en hel gulerotkake en gang, det var ikke morsomt når gjestene satt i stuen med fulle kaffekopper og tom kaketallerken. Men nå i ettertid er det jo blitt en god historie :)
Har du smørkrempyntede kaker eller cupcakes som du har i kjøleskap, ta de ut ca 30 minutter før servering så smakene i kaken og kremen får "slappet" av og kommer mer fram. Blir smørkremen for myk mens du lager den, ha den i kjøleskapet i 20 minutter før du begynner på pynte, og sett den tilbake når du kjenner at den mykner for my igjen.

Er det tordenvær og lommert er det nesten umulig å få kremer av fløte til å bli delikate, de blir gulere i fargen og knudrete i konsistensen. Det får en ikke gjort noe med, men det kan gå bra om en tenker seg godt om å prøver å følge rådene over. Har du en bolle med vann og noen isbiter ( tar du for mye isbiter kan du få iskrem) du  setter piskebollen i er du langt på vei til et flott resultat !

Et tips! Er det så varmt at du går rundt i T-shirt uten å fryse, så tenk litt gjennom hvordan du skal få senket temperaturen så kremen blir bra !

3 kommentarer

supermamma93

28.okt.2010 kl.09:41

Sv; Jeg brukte faktisk ikke vanlig margarin da jeg lagde disse, kjøpte smør ifra en gårdsbutikk :-) Ble mye bedre smak med den typen smør :) Brukte vanlig melkesjokolade ifra freia i kremen (hadde ikke mørk sjokolade) Også brukte jeg hjemmelaget vaniljepulver ;);) Har bare den oppskriften som en basis oppskrift.. Syns de ble saftige og gode. Eneste som jeg ikke var helt fornøyd med er at kremen var kjempe mektig og at den stivnet HELT da jeg satte dem inn i kjøleskapet :):)

Takk skal du ha for tips og respons :):) Er gøy å vite hva andre syns om oppskriftene mine :)

Ha en fin dag videre :D

sweets2share

28.okt.2010 kl.10:24

supermamma93:Herlig å lese at du bruker gode råvarer :) som du så i innlegget over så ta de ut av kjøleskapet mins 30 minutter før du serverer det mykner både smaken og kremen :) og smørkren er ganske mektig.. De som har den store toppen er ofte for å få pene bilder osv, jeg tar alltid vekk endel krem selv !!

Creativboligstyling.

28.okt.2010 kl.15:52

Takk for tipset! Det kommer godt med! :)

Skriv en ny kommentar

sweets2share

sweets2share

46, Sarpsborg

online counter
Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits